Ny bog af Nellie Vierhout

   I Spanien er fortiden altid til stede.

Fra kalif til konge er 1000 års spansk historie på dansk fortalt gennem 24 personer, som har spillet en historisk rolle.  Bogen er et galleri af portrætter, hvor personernes livshistorier bruges som vinduer til at se ind i den tid, de levede i. Den er et møde med en anden kultur, fortællinger om mennesket bag historien, og historien bag mennesket.

Fra kalif til konge er et farverigt historisk portræt af Spanien, af dets konger og dronninger, helgener og kættere, digtere og malere, conquistadores der drog ud, og bønder der blev hjemme. Det er også historien om en smeltedigel af kristne, arabere og jøder, om overdådig rigdom og ussel fattigdom, om en gylden tid og et tabt imperium, om stor kunst, om blodige borgerkrige og store lidelser, om kærlighed, om diktatorer og demokrater, om et moderne Spanien, der kender sin fortid og har lært af den.

Bogen henvender til alle, der har lyst til at møde en kultur, som er meget anderledes end vores egen. Den kan læses kronologisk, fra den første kalif til den sidste konge, men læseren kan også vælge mellem personerne - en kalif, en lejesoldat, en digter, en sømand, en genial maler, en gal konge, en promiskuøs dronning, en romantisk konge eller en af de mange andre.

Kan  bestilles hos boghandleren/ på nettet.

Hos mig: 100kr.