SPANIEN

LÆR SPANIEN AT KENDE.

"Portræt af Spanien" er et personligt portræt af et land med en historie og kultur, der går flere tusinde år tilbage. Bogen tager læseren med på en rejse i fortiden, nutiden og fremtiden i et land, der har været min trofaste ledsager igennem 50 år. Det er blevet en livslang kærlighed, og forundringen holder aldrig op.

Den, der kun har besøgt de kendte turiststeder, kender ikke Spanien. Den, der ikke har prøvet at fare vild i dets histories labyrintiske kompleksivitet, ved ikke, hvad de rejser igennem.

 

 Lektørudtalelsen fra bibliotekerne skriver" det er en spændende og interessant skildring af Spaniens historie, hvor forfatteren bruger sine egne oplevelser til at sætte tingene i perspektiv." Anbefales indkøbt til alle biblioteker.

Bogen er et portræt, hvor alle farver tages i brug for at fortælle om Spanien og spanierne. Intet andet vesteuropæisk land har gennemgået så store forandringer på så kort tid, fra diktatur til demokrati i rekord fart. Det nye Spanien er i dialog med det gamle, for at kunne forstå det nye demokratiske Spanien må man også synliggøre det gamle. Det er en grundfortælling om Spanien set med danske øjne, den er min vinkel på Spanien, den er også Spanien set fra en DC-9, fra en paella, fra en snavset skakt i Madrids centrum, og fra mange andre vinkler, fra alle de spændende muligheder, som Spanien byder på.

Læs uddrag af  bogen under foredrag.